Literatūra
apie lietuvių valgius ir gėrimus
Bibliografinė rodyklė (15232005)
-
1.
Abaravičius A., Mikalauskaitė D. Kai kurių
Aukštaitijos rajonų gyventojų mityba.
//Etnografiniai tyrinėjimai Lietuvoje 1983 ir 1984
metais. Vilnius, 1985.
-
2.
Adomavičienė E. Kleckai.//
Kraštotyra, 24 knyga. Vilnius, 1990.
-
3.
Adomavičienė E. Krikštynos//Kraštotyra.
Kaunas.1990
-
4.
Agurkų laikraštis.
Vilnius, 1999.
-
5.
Andriuškevičius A. Užgavėnės
Grūšlaukyje // Kraštotyra. Vilnius, 1969
-
6.
Arbačiauskienė L., Navickaitė J.
Gaidės apylinkės kolūkiečių mityba.// Gaidės ir
Rimšės apylinkės. Vilnius, 1969.
-
7.
Arbačiauskienė L. Mitybos
papročiai. //Eržvilkas. Vilnius, 1970.
-
8.
Augustienė V. Tinkama dieta
sveikata. Vilnius, 1991.
-
9.
Augutienė I. Žemaičių Kalvarijos
apylinkės gyventojų mityba.// Žemaičių praeitis,
t. 3. Vilnius, 1994.
-
10.
Aš nevalgau nieko,
kas gyva. 286 receptai.
Vilnius, 1992.
-
11.
Bagdonas S. Daržovių, uogų, vaisių
ir grybų konservavimas. Kaunas, 1935.
-
12.
Balčiūnas Kęstutis.
Būdingesni maisto gaminimo būdai ir maitinimasis
Kvėdarnos apylinkėje//Kraštotyra. Vilnius. 1975.
-
13.
Baliūnaitė Petrauskienė A.
Dabartinis kolūkiečių maistas Kvėdarnos apylinkėje.
//Kraštotyra, 19 knyga. Vilnius, 1985.
-
14.
Balys J. Karvojus. //Lietuvių
enciklopedija, t. 2 Boston, 1975.
-
15.
Balys J. Lietuvių kalendorinės
šventės. Vilnius, 1993.
-
16.
Banguolis P. /Budreckas Budrys P.
Užgavėnių tradiciniai papročiai Žemaičiuose //
Trimitas. Nr. 8. Kaunas, 1936
-
17.
Banaitis J. Vaisių ir daržovių
perdirbimas. Vilnius, 1956.
-
18.
Baranauskienė M. Prieskoniniai
augalai. Kaunas, 1995.
-
19.
Baužienė B. Pėrmuoji kuošė. //Žemaitiu
laikraštis, Nr.1. Palanga, 1993.
-
20.
Bernatonis J., Brundzienė K.
Pienas ir pieniškas maistas. Vilnius, 1966.
-
21.
Binkauskienė E. Kepiniai.
Vilnius, 1977.
-
22.
Braškių laikraštis.
Vilnius, 1999.
-
23.
Brundzienė K. Viskas iš obuolių.
Vilnius, 1971.
-
24.
Bružas K. Apie senovinės žiemos
(Užgavėnių) tradicijas Varduvos apylinkėje //
Kraštotyra. Kn. 9, Vilnius, 1970
-
25.
Būdingesni maisto
gaminimo būdai ir maitinimasis Kvėdarnos apylinkėje.//
Kraštotyra. Vilnius, 1975.
-
26.
Budreckas P. Užgavėnių ir
Pelenijos papročiai // Jaunoji karta. Nr. 8.
Kaunas, 1936
-
27.
Budrienė V. Sriubos. Vilnius,
1998.
-
28.
Budrytė Z. Įdomus saiko matas//
Kraštotyra. Vilnius, 1967
-
29.
Bulvių laikraštis.
Vilnius, 1999.
-
30.
Cimbolaitienė Galvydytė E.
Tradicinis valstiečių maistas.// Sintautai.
Vilnius, 1996.
-
31.
Čepienė I. Vestuvių papročiai
// Kražiai. Vilnius, 1993
-
32.
Cilvinaitė M. Vestuvės Upynos
apylinkėje // Gimtasai kraštas. Nr.1.
Šiauliai,1935
-
33.
Čilvinaitė M. Blogmetis Upynos
apylinkėje.// Gimtasai kraštas, Nr. 1. Šiauliai,
1936.
-
34.
Čilvinaitė M. Laidotuvių papročiai
// Gimtasai kraštas. Nr. 2. Šiauliai,1940
-
35.
Čilvinaitė M. Piršlybų papročiai
// Eržvilkas. Vilnius, 1970
-
36.
Čerbulėnas K. Žvejyba Onuškio
apylinkėse. //Kraštotyra. Vilnius, 1977.
-
37.
Dabartinis
maistas.// Dubingiai.
Vilnius, 1971.
-
38.
Dagys V. Aludarystė Šiaurės rytų
Lietuvoje.// Etnografiniai tyrinėjimai Lietuvoje
1979 ir 1980 metais. Vilnius, 1981.
-
39.
Dagys V. Salyklinis alus.//
Ekonominė ir istorinė etnografinė Joniškėlio
apylinkės charakteristika. Vilnius, 1980
-
40.
Dagys V. Salyklinis alus
Pašvitinio apylinkėje.//Etnografiniai
tyrinėjimai Lietuvoje 1981 ir 1982 metais. Vilnius,
1983.
-
41.
Dagys V. Darau savo alų.
Kaunas, 2000.
-
42.
Daniliauskas A. Šiaurės rytų
Lietuvos pramonės darbininkų materialinė kultūra.
Vilnius, 1970.
-
43.
Daniliauskas A. XX amžiaus 4-jo
dešimtmečio Lietuvos miestietijos vidutiniųjų
sluoksnių mitybos etnografinis tyrimas.
//Archeologiniai ir etnografiniai tyrinėjimai
Lietuvoje 1972 ir 1973 m. Vilnius, 1974.
-
44.
Daniliauskas A. Kauno darbininkų
mityba 1940-1970 metais. //Lietuvos istorijos
metraštis 1974 metais. Vilnius, 1976.
-
45.
Daniliauskas A. Lietuvos miestų
gyventojų materialinė kultūra XX amžiuje.
Vilnius, 1978.
-
46.
Daržovės.
Vilnius, 1999.
-
47.
Daržovių valgiai.
1200 geriausių patiekalų iš daržovių.
Vilnius, 1997
-
48.
Daugirdaitė-Sruogienė V. Žemaičių
bajorų ūkis I pusėje XIX šimtmečio.//Senovė,
T.4. Kaunas, 1938
-
49.
Daukantas S. Būdas senovės
lietuvių, kalnėnų ir žemaičių. Vilnius, 1988,
-
50.
Daukšienė V. Gaspadėniems: kepkem
dounelė patys. Meižinee papluotelee. Pyrags. //
Žemaitiu laikraštis, Nr. 4. Mosėdis, 1993.
-
51.
Daunys St. Kai kurių maisto
produktų gaminimas.// Gimatsai kraštas, Nr.31.
Šiauliai, 1943.
-
52.
Demereckis B. Lietuvių tauta.
T. 1, Vilnius, 1907
-
53.
Didžioji kulinarijos
enciklopedija. Vilnius,
1999.
-
54.
Dirvianskis V. Užgavėnės
Žemaičiuose // Krivulė. Nr. 4. Kaunas, 1952
-
55.
Didžiulienė L. Žmona. Lietuvos
gaspadinė. Tilžė, 1893.
-
56.
Drąsutienė E. Konservavimas.
Vilnius, 1967.
-
57.
Drąsutienė E. ir kolektyvas.
Valgių gaminimas. Vilnius, 1967.
-
58.
Drąsutienė E. Viskas iš bekono.
Vilnius, 1997.
-
59.
Druto N. Kuchnia litewska.
Warszawa, 1987.
-
60.
Dubinski P. Zbior prawi
przywilejow miastu stolecznemu W.X.L. Wilnowi
nadanych. Wilno, 1788.
-
61.
Dulaitienė Glemžaitė E.
Kupiškėnų senovė. Vilnius, 1958.
-
62.
Dundulienė P. Žemdirbystė
Lietuvoje (Nuo seniausių laikų iki 1917 metų).
Vilnius, 1963.
-
63.
Dundulienė P. Duona lietuvių
buityje ir papročiuose. Kaunas, 1989.
-
64.
Dundulienė P. Lietuvių šventės,
papročiai, apeigos. Vilnius, 1991.
-
65.
Dundulienė P. Lietuvių etnologija.
Vilnius, 1991.
-
66.
Duonos kepimas kaime.
//Panevėžiškiai šneka. Panevėžys, 1989.
-
67.
Dusburgietis S. Prūsijos žemės
kronika. Vilnius, 1976.
-
68.
Endriekaatė A. Pusmarškuonė kuošė.//
Žemaitija. Klaipėda, 1993.
-
69.
Fromas-Gužutis A. Baisioji
gadynė. Vilnius, 1955
-
70.
Galdėkienė A. Mamunelės struovu
neožmėrši. //A mon sakaa, Nr. 1. Palanga, 1992.
-
71.
Galkienė F. Stalų serviravimas.
Vilnius, 1974.
-
72.
Gardumynai iš bulvių.
Vilnius, 1999.
-
73.
Gedgaudaitė R. Šiaurės Žemaitijos
valstiečių maistas.// Kraštotyra, knyga 12.
Vilnius, 1981.
-
74.
Gedvilienė E. Kou valgė mūsa
senuolee.// Žemaitiu laikraštis, Nr. 1. Mosėdis,
1990.
-
75.
Geriausi
Šeimininkės receptai.
Kaunas, 2001.
-
76.
Geras skonis.//
Kulinarinis žurnalas, Vilnius, 1997-2003.
-
77.
Gero apetito linki
aukštaičiai. Gero apetito linki žemaičiai.//
Liaudies kultūra, Nr. 1. Vilnius, 1992.
-
78.
Girčius P. Prie Ašvos upelio.
Švėkšna, Čikaga, 1974.
-
79.
Greble V. Darba un sadzīves
ieražas // Latviešu etnogrāfija. Rīga, 1969.
-
80.
Grybų valgiai.
Kaunas, 1999.
-
81.
Grudzinskas L. Sulos ąsotis.
//Lietuvos aidas, Nr. 3. Vilnius, 1993.
-
82.
Grudzinskas L. Gavėnios valgiai.
//Valančiukas, Nr.3. Vilnius, 1993.
-
83.
Grudzinskas L. Kadagio dūmas
skilandžio gardumui. //Lietuvos aidas, Nr. 2.
Vilnius, 1994.
-
84.
Grudzinskas L. Velykų rytą lelija
pražydo.// Kviečiu prie stalo, Nr. 4. Vilnius,
2001.
-
85.
Grudzinskas L. Uogelė mergelė
Indrajos dukrelė. //Kviečiu prie stalo, Nr. 4.
Vilnius, 2001.
-
86.
Grudzinskas L. Žvaigždėtoj girioj
papartis pražydo.// Kviečiu prie stalo, Nr. 6.
Vilnius, 2001.
-
87.
Gufrienė A. Žemaitiškos košės
skanus valgis.// Ūkininko patarėjas, Nr. 3.
Kaunas, 1942.
-
88.
Gutautas S. Lietuvių liaudies
kalendorius. Vilnius, 1991.
-
89.
Imbrasiene B. Lithuanian
Traditional Foods. Vilnius, Baltos lankos, 1998.
-
90.
Ivinskis Z. Rinktiniai raštai.
T. 2, Roma, 1986.
-
91.
Jablonskiai B. ir J. Žemaičių
košės. //Kraštotyra. Vilnius, 1975.
-
92.
Jablonskis I. Budrių kaimas.
Vilnius, 1993.
-
93.
Jablonskis K. Apie XVI amžiaus
ūkininkų alaus apeigas // Praeitis. Kaunas, 1933
-
94.
Jablonskis K. Archyvinės
smulkmenos. Praeitis. Kaunas, 1933. T. 2.
-
95.
Jacėnaitė G. Velykos Kuršėnuose
// Liaudies kūryba. Nr. 2. Vilnius,1991
-
96.
Janczynowski A. Žmudz i žmudini.//
Ziemia, N22,23,24,25. Warszawa, 1910
-
97.
Janny de Moor, Nico de Rooij.
European Cookery. Tradition and
Innovation. 2004 Dutch Culinary Art Foundation/L'
Europe a' Table & Booksurge Europe
-
98.
Jaskytė K. Valgiai ir gėrimai.
//Batakių apylinkėse. Kaunas, 1991.
-
99.
Jašinskytė Letukienė N. Piršlybos
Šilalės apylinkėse // Kraštotyra. Vilnius, 1971
-
100.
Jazukevičius P. ir kolektyvas.
Viskas iš grikių. Vilnius, 1998.
-
101.
J. S. Mūsų valgiai.// Aušra,
Nr. 1, 9, 31. Seinai, 1979.
-
102.
Jucevicz L. Žemaitijos bruožai.
Wilno, 1840.
-
103.
Jucevicz L. Wspomnienia Žmudzi.
Wilno, 1842.
-
104.
Jucevicz L. Litwa. Wilno,
1846.
-
105.
Juciūtė E. Švėkšniškių papročiai
.//Švėkšna. Čikaga, 1974
-
106.
Juodienė V. Kulinarija.
Vilnius, 1969.
-
107.
Juknevičius P., Imbrasienė B.
Alaus darymas. //Liaudies kultūra, Nr. 3.
Vilnius, 1995
-
108.
Jūrevičiūtė R. Apie kai kuriuos
maisto gaminimo būdus ir maitinimasi. //Mūsų
kraštas, Nr. 1. Vilnius, 1993.
-
109.
Jurginis J. Pagonybės ir
krikščionybės santykiai Lietuvoje. Vilnius,
1976.
-
110.
Kačkus B. Medžiotojo vaišės.
Vilnius, 1987.
-
111.
Kačkus B. Medžiotojo vaišės.
Gėrimai. Vilnius, 1994.
-
112.
Kaip patiems
pasigaminti krupniko, karčiosios degtinės, likerio,
užpiltinės ir šiaip įvairių gėrimų.
Kaunas, 1935.
-
113.
Kalendorius arba
metskajtlius ukiszkasis...,
Vilniuje, 1862
-
114.
Kareivių virėjas.
Kaunas, 1932.
-
115.
Karvojus.
Kraštotyra. Vilnius, 1967.
-
116.
Karšti daržovių
patiekalai. Vilnius, 1999.
-
117.
Karšti vištienos
patiekalai. Vilnius, 1999.
-
118.
Katkus M. Balanos gadynė.
Vilnius, 1989.
-
119.
Ką valgome.
Kaunas, 1935.
-
120.
Ką valgo sveikuoliai.
Kaunas, 1993.
-
121.
Kepimo džiaugsmai.
Vilnius, 1999.
-
122.
Kepsniai, troškiniai
ir užkandžiai. Vilnius,
2001.
-
123.
Kėdaitis Kėdavičius K. Užgavėnės
// Gimtasai kraštas. Nr. 12.Šiauliai, 1941
-
124.
Kibort J. Žmuidckie prawo
bartniczne.// Wisla, T.7. Warszawa, 1893.
-
125.
Kiseleva V.B. Vaikų virtuvėlė.
346 patiekalai. Kaunas, 1940.
-
126.
Klevečkaitė I. Velykos
Lietuvoje.// Kviečiu prie stalo, Nr. 4. Vilnius,
2001.
-
127.
Konditerija.
Vilnius, 1999.
-
128.
Kondrackienė J. Dietinė mityba.
Vilnius, 1979.
-
129.
Kokteiliai su
alkoholiniais gėrimais.
Vilnius, 1993.
-
130.
Kojelavičius Vijūkas A. Lietuvos
istorija. Vilnius, 1989.
-
131.
Končius I. Žemaičio šnekos.
Vilnius, 1989.
-
132.
Končius I. Dar apie lietuviškus
valgius. Vilnius, 1996.
-
133.
Kontrimas J. Obuolių sūris
Lietuvoje.// Kraštotyra, 24 knyga. Vilnius,
1990.
-
134.
Kontrimas J. Sultys. Vilnius,
1972.Kontrimas V. Velykų papročiai // Rietavo
apylinkės. Kaunas, 1992
-
135.
von Kotzebue A. Preussens altere
Geschichte. Konigsberg, 1789.
-
136.
Kraszewski J. Wilno od paczatkow
jego do roku 1750, t. I IV. Wilno, 1835-1841.
-
137.
Kriauza A. Duonos kepimas Kupiškio
apylinkėse. //Gimtasai kraštas, Nr.30. Šiauliai,
1942.
-
138.
Kriauza A. Mūsų senovės valgiai ir
valgymas kupiškėnuose. //Gimtasai kraštas, Nr.
31. Šiauliai, 1943.
-
139.
Krigier K., Ratusz K., Swiderska E.,
Traczyk B. Zvyczaje kulinarne wsi Punskej.
//Kultura wsi Punskej. Warszawa, 1987.
-
140.
Kriščiūnas J. Gėrimai iš medaus.
Kaunas, 1935.
-
141.
Kriščiūnas J. Lietuviškos ir kitos
giros. Kaunas, 1933.
-
142.
Kriščiūnas J. Namų darbo likeriai,
saldžiosios ir karčiosios. Kaunas, 1935.
-
143.
Kudirka J. Lietuviškos Kūčios ir
Kalėdos. Vilnius, 1993.
-
144.
Kulikauskienė J. Viskas apie
česnaką. Vilnius, 1994.
-
145.
Kulikauskienė J. Viskas apie
svogūną. Vilnius, 1994.
-
146.
Kvedaras J. Maistas ir valgių
gaminimas. Kaunas, 1925.
-
147.
Kviečiu prie stalo.//
Žurnalai apie maistą. Vilnius, 1967 2003.
-
148.
Lasicius J. De diis Samagitarum.
Basileae, 1615.
-
149.
Lašas Vl. Vitaminai ir jų
išlaikymas. Vilnius, 1959.
-
150.
Lauko kepsniai,
padažai ir salotos.
Vilnius, 2001.
-
151.
Levickaitė Balienė J. Valstietės
darbai XIX a. pabaigoje XX a. pradžioje.
//Upytė. Vilnius, 1986.
-
152.
Liegutė E. Iš dzūkų močiutės
virtuvės.// Lietuvos aidas, 1992 01 28.
-
153.
Liegutė E. Iš dzūkų močiutės
virtuvės.// Lietuvos aidas, 1993 03 12.
-
154.
Liegutė E. Socyk, Dzieve!
//Lietuvos aidas, 1993 11 30.
-
155.
Liegutė E. Širdzingai prašau!
//Lietuvos aidas, 1994 01 26
-
156.
Liegutė E. Didžiosios savaitės
stalas.// Lietuvos aidas, 1994 03 26.
-
157.
Lietuvių valgiai.
Vilnius, 1983.
-
158.
Lietuviški valgiai.//
Kolūkiečių kalendorius. Vilnius, 1983.
-
159.
Lietuvių rašytojų
surinktos pasakos ir sakmės.
Vilnius, 1981.
-
160.
Lietuvos statutas
1588 m. Vilnius, 1995.
-
161.
Luchtanas A. Maisto gamyba
geležies amžiuje. //Kviečiu prie stalo, Nr.4.
Vilnius, 2001.
-
162.
Maisto gamybos
technologija. Vilnius,
1977.
-
163.
Malachovec E. Didžioji virėja.
Klaipėda, 1935.
-
164.
Maslovas L. Kulinarija.
Vilnius, 1959.
-
165.
Mažiulis A. Duona tautotyroje.
//Lietuvių enciklopedija, t. 5. Boston, 1955.
-
166.
Mažiulis A. Medus. //Lietuvių
enciklopedija, t. 18. Boston, 1959.
-
167.
Mažiulis A. Mėsa. //Lietuvių
enciklopedija, t. 18. Boston, 1959.
-
168.
Mėsos ir jos
produktų gamybos technologija.
Vilnius, 1974.
-
169.
Merkienė R. Grigiškių bandomojo
popieriaus kombinato darbininkų buitis ir kultūra.//
Lietuvos TSR Mokslų akademijos darbai. A serija.
Vilnius, 1966.
-
170.
Mickevičius A. Ponas Tadas.
//Eilėraščiai, poemos. Vilnius, 1987.
-
171.
Mickevičius E. Padažų magija.
Kaunas, 2000
-
172.
Mickevičius J. Žemaičių vestuvės
// Mūsų tautosaka. T. 7. Kaunas. 1933
-
173.
Mickevičius J. Žemaičių krikštynos
// Tautosakos darbai. T. 1. Kaunas,1935
-
174.
Mickevičius J. Senovės pieno ūkis
Žemaičių krašte. // Gimtasai kraštas, Šiauliai,
1938
-
175.
Midaus darymas.
//Tėvynės sargas, Nr. 2-3. 1902.
-
176.
Mikalauskas V. Taupioji
šeimininkė. I tomas. Vilnius, 1999.
-
177.
Mikalauskas V. Taupioji
šeimininkė. II tomas. Vilnius, 1999.
-
178.
Mikalauskienė D.
Sveikos mitybos paslaptys. Vilnius, 1960.
-
179.
Mikučionienė D., Sirtautaitė S.,
Pilipaitis B., Paulauskienė A. Kulinarija.
Vilnius, 1999.
-
180.
Milius V. Lietuvių valstiečių
maistas XIX a. antroje pusėje XX a. pradžioje. //Iš
lietuvių kultūros istorijos, t. 2. Vilnius,
1959.
-
181.
Milius V. Raseinių apskrities
valstiečių maisto aprašas.// Fiziologijos ir
biochemijos klausimai. Vilnius, 1962.
-
182.
Milius V. (paruošė). J. Stanskio
Raseinių apskrities valstiečių maisto aprašas //
Fiziologijos ir biochemijos klausimai. Vilnius.,
1962
-
183.
Milius V. Maistas ir namų apyvokos
daiktai. //Lietuvių etnografijos bruožai.
Vilnius, 1964.
-
184.
Milius V. Apie maistą.
//Dieveniškės. Vilnius, 1968.
-
185.
Milius V. Šačių apylinkės
valstiečių maistas. //Kraštotyra. Vilnius, 1969.
-
186.
Milius V. Vardinės //
Kraštotyra. Vilnius, 1971
-
187.
Milius V. Mitybos tradicijos ir
naujovės.// Kernavė. Vilnius, 1972.
-
188.
Milius V. Klaipėdiečių maistas.
//Tarybinės Klaipėdos istorijos klausimai. Vilnius,
1977.
-
189.
Milius V. Mėsos produktų
konservavimo būdai. //Lietuvos TSR liaudies
buities muziejaus metodinė medžiaga. Rumpiškės,
1982.
-
190.
Milius V. Lietuvių mitybos
ypatumai. //Lietuvių valgiai. Vilnius, 1983.
-
191.
Milius V. Tradicinis kvėdarniškių
maistas. //Kraštotyra, 19 knyga. Vilnius, 1989.
-
192.
Milius V. Rytų dzūkų maistas XX a.
pirmoje pusėje.// Alytaus miesto ir apylinkių
istorijos bruožai. Vilnius, 1989.
-
193.
Milius V. Kūčių stalas.//
Šeima, Nr.12. Vilnius, 1989.
-
194.
Mėlios V. Viedaraa. //Amon
sakaa. Palanga, 1992 02 18.
-
195.
Miliuvienė M. Nauji reiškiniai
Žemaitijos kaimo gyventojų mityboje.
//Etnografiniai tyrinėjimai Lietuvoje 1979 ir 1980
metais. Vilnius, 1981.
-
196.
Miliuvienė M. Kaimo gyventojų
mityba.// Šiuolaikinis Žemaitijos kaimas.
Vilnius, 1981.
-
197.
Miliuvienė M. Žemaitijos kaimo
gyventojų mitybos režimas. //Etnografiniai
tyrinėjimai Lietuvoje 1981 ir 1982 metais. Vilnius,
1983.
-
198.
Miliuvienė M. Kaimo gyventojų
mityba.// Šiuolaikinis Žemaitijos kaimas.
Vilnius, 1985.
-
199.
Miliuvienė M. Tradicijos ir
naujovės dabartinėje Aukštaitijos kaimo gyventojų
mityboje. //Etnografiniai tyrinėjimai Lietuvoje
1983 ir 1984 metais. Vilnius, 1985.
-
200.
Misevičienė V. Darbo dainos.
Kalendorinių apeigų dainos // Lietuvių liaudies
dainų katalogas. Vilnius, 1972
-
201.
Misius K. Šv. Velykų išvakarės
Nemakščiuose XIX a. -1932 m. // Liaudies kūryba.
Nr. 2. 1995
-
202.
Modernioji virėja. I
dalis. Žuvų valgiai.
Kaunas, 1940.
-
203.
Modernioji virėja,
II dalis. Mėsos valgiai.
Kaunas, 1940.
-
204.
Modernioji virėja.
III dalis. Saldieji valgiai.
Kaunas, 1940.
-
205.
Modernioji virėja.
IV dalis. Daržovių ir vegetariniai valgiai.
205 receptai. Kaunas, 1940.
-
206.
Modernioji virėja. V
dalis. Kepiniai. Kaunas,
1940.
-
207.
Modernioji virėja,
VI dalis, Gėrimai. Kaunas,
1940.
-
208.
Morkūnas V. Eržvilkas.
Vilnius, 1970
-
209.
Morkūnas V. Nuo tamsos ligi
tamsos. Žemės ūkio darbininkų buitis Lietuvoje
19191940 metais. Vilnius, 1977.
-
210.
Muralis V. Košės. Vilnius,
1997.
-
211.
Nainienė J. Žemaičiai.
Kaunas,1935.
-
212.
Naminių paukščių
laikraštis. Vilnius, 1999.
-
213.
Naminės ir antpilai.
Vilnius, 1998.
-
214.
Namų ūkio
enciklopedija. Vilnius,
1987.
-
215.
Namų ūkio
enciklopedija. Vilnius,
1990.
-
216.
Namų ūkio vadovėlis
šeimininkėms. Kaunas.
1937.
-
217.
Narbutt T. Dzieje starožytne
narodu litewskiego, T. I IX. Wilno, 1835-1841.
-
218.
Navickaitė J. Valstiečių darbo
diena ir mitybos režimas. //Kraštotyra. Vilnius,
1966.
-
219.
Nezabitauskis L. Talkos
Žemaičiuose. // Tautosaka, Kaunas, 1935
-
220.
Notizen von Preussen
mit besonderer Rucksicht auf die Provinz Littauen.
Konigsberg, 1795.
-
221.
Obrzęd
pogrzebowy Žmudzinów // Pryjaciel Domowy. Nr.
1. Lwów, 1851
-
222.
Olupe E. Latviešu gadskārtas
ieražas. Rīga, 1992.
-
223.
Patarimai jaunai
šeimininkei. Vilnius,
1981.
-
224.
Pažangi šeimininkė.
Kaunas, 1932.
-
225.
Pakalniškis A. Šienapjūtė
Žemaičiuose. // Sėja, Nr.3-4, Chicago, 1964.
-
226.
Pakalniškis A. Taip maitinosi mūsų
tėvai. //Aidai, Nr. 2. Brooklyn, 1965.
-
227.
Pakalniškis A. Vakarojimai
Žemaičiuose, // Aidai, Nr.8, Brooklyn, 1968.
-
228.
Pakalniškis A. Talkos Žemaičiuose
dvidešimtojo amžiaus pradžioje. // Aidai, Nr.9,
Brooklyn, 1974.
-
229.
Pakalniškis A. Vestuvės
Žemaičiuose // Aidai. Nr. 8. Brooklyn, 1975
-
230.
Pakalniškis A. Žemaičiai. //
Etnografija. Chicago, 1977.
-
231.
Pakalniškis A. Plungė.
Chicago, 1980.
-
232.
Paragaukite.//
Žurnalai apie valgių gamyba. Vilnius, 1996 2003.
-
233.
Paštetai ir
sumuštiniai. Vilnius,
1999.
-
234.
Patarimai jaunai
šeimininkei. Vilnius,
1981.
-
235.
Patiekalai su
svogūnais ir česnakais.
Vilnius, 1999.
-
236.
Paukštytė R. Gimtuvių papročiai
// Rietavo apylinkės. Kaunas, 1992
-
237.
Pažarauskienė J. Žemės ūkio
produktų technologija. Vilnius, 1969.
-
238.
Petrauskienė A. Dabartinis
kolūkiečių maistas. //Kraštotyra, 13 knyga.
Vilnius, 1981.
-
239.
Petrulis J. Kaimo istorija ir
būtovė.// Gimtasai kraštas, Nr. 1-2. Šiauliai,
1941.
-
240.
Petrulis J. Kai kurie tradiciniai
kupiškėnų ingeidžio ir pramogų valgiai.//
Kraštotyra. Vilnius, 1971.
-
241.
Petrulis J. Alus.//
Kraštotyra. Vilnius, 1975.
-
242.
Piršlybos ir
vestuvės // Vasaros
darbai. Nr. 1. Vilnius, 1910
-
243.
Puodeli, virk!
Nr. 1-12. //Žurnalai
apie valgių gamyba. Kaunas, 1996.
-
244.
Pomidorų laikraštis.
Vilnius, 1999.
-
245.
Prätorius Matthäus. Deliciae
Prussicae oder Preussische Schaubühne, herausgegeben
von Dr. W. Pierson, Berlin, 1871.
-
246.
Prieskonių
laikraštis. Vilnius, 1999.
-
247.
Pupienis A. Bitininkystė.//
Kražiai, Vilnius, 1993.
-
248.
Puronas V. Nuo mamuto iki cepelinų.
Vilnius, 1999. (paskvilinė populistinė rašliava,
rašyta žmogaus, nieko neišmanančio apie Lietuvos
valgių istoriją, vystymąsi, gamybos technologiją.
Šioje rašliavoje vienintelis daugmaž tikresnis
dalykas išvietės ir tuštinimasis, - Lietuvos
humoristai be antro galo taip ir neapsieina...)
-
249.
Purvinienė B. Šalti patiekalai ir
gėrimai. Vilnius, 1971.
-
250.
Purvinienė B. Valgiai iš
paukštienos ir kiaušinių. Vilnius, 1978.
-
251.
Pušaitė M. Užgavėnių Kotrė
Žemaičiuose // Naujoji Romuva. Nr. 113.
Kaunas,1933
-
252.
Račiūnienė E. Šventinis stalas.
Vilnius, 1978.
-
253.
Račiūnienė E. Sau ir svečiams.
Vilnius, 1989.
-
254.
Račiūnienė E. Virtuvė ir švenčių
stalas. Vilnius, 1996.
-
255.
Radoszewski A. B. Obrządki wesela
na Žmudzi (Pódług podan gminu) // Muzeum Domowe.
Nr. 35. Warszawa, 1836
-
256.
Radvila Našlaitėlis Mikalojus
Kristupas. Kelionė į Jeruzalę. Vilnius, 1586
m.
-
257.
Rekašius J. Tradiciniai
Varnių apylinkės XIX a. pabaigos ir XX a. pradžios
valstiečių valgiai.// Kraštotyra. Vilnius, 1970.
-
258.
Ryszkiewicz J. Na Žmujdzi. //
Besiada Literacka, T.1 Nr. 1,2,3, T. 54 Nr.
36,37,38,39,40. Warszawa, 1920.
-
259.
Rimkus V. Užmiršta liaudies meno
šaka. //Kultūros barai, Nr. 11. Vilnius, 1970.
-
260.
Rugienė V. Firminis patiekalas.
Receptai, kurių nerasite kulinarinėse knygose.
Vilnius, 1991.
-
261.
Rutkauskienė B. Mūsų valgiai.
Vilnius, 1971.
-
262.
Rutkauskienė B. Grybų valgiai.
Utena, 1998.
-
263.
Ruseckas P. Baudžiava.
Atsiminimai, padavimai legendos. Kaunas, 1936.
-
264.
Ruzgienė R. Daržovės. Vilnius,
1993.
-
265.
Sakas A.V. Bulvių valgiai. 1500
patiekalų. Melita. Klaipėda, 1997.
-
266.
Sakas A.V. Carotino. Gamtos
dovanos Jūsų stalui, turtingos karotino ir vitamino
E. Receptų rinkinys. Vilnius, 1997.
-
267.
Sakas A. V. Sodininkų pokyliai su
Gubernijos alumi. Klaipėda, 1997.
-
268.
Sakas A. V. Velykų valgiai.
//Paragaukite, Nr. 3. Vilnius, 1997.
-
269.
Sakas A. V. Gydomieji ir dietiniai
valgiai su kviečių gemalų dribsniais. Klaipėda,
1998.
-
270.
Sakas A. V. Lietuviai neturėtų
didžiuotis vien tik tradiciniais cepelinais.//
Laikraštis Lietuvos rytas, Nr. 11, 1999 01 15.
-
271.
Sakas A. V. Karvojus meilės
valgis. //Laikraštis Klaipėda , 2000 02 19.
-
272.
Sakas A. V. Mažytė ponių laimė.//
Laikraštis Klaipėda, 2000 03 18.
-
273.
Sakas A. V. Totoriškas bifšteksas.//Laikraštis
Klaipėda, 2000 03 18.
-
274.
Sakas A. V. Kas ta Velykų boba? //
Laikraštis Klaipėda, 2000 04 15.
-
275.
Sakas A. V. Šaltsriubė grožio,
lieknumo ir sveikatos maistas. //Laikraštis
Klaipėda, 2000 04 29.
-
276.
Sakas A. V. Klaipėdiečių valgiai.//
Laikraštis Klaipėda, 2000 04 29.
-
277.
Sakas A. V. Saldumynų mėgėjas?
Nepaleisk jo... //Laikraštis Klaipėda, 2000 09
06.
-
278.
Sakas A. V. Ar moka lietuviai
gerti kavą? //Laikraštis Klaipėda, 2000 10 12.
-
279.
Sakas A. V. Kaip išsikepti
kalėdinį kalakutą. //Laikraštis Vakarų
ekspresas, 2000 12 18.
-
280.
Sakas A. V. Kūčių vakaro vilionės
su senovinių meduolių receptais. //
Laikraštis Klaipėda,2000 12 20.
-
281.
Sakas A. V. Ar moka lietuviai
gerti arbatą ?// Laikraštis Vakarų ekspresas,
2001 01 18.
-
282.
Sakas A. V. Kinų virtuvės dienos
Vėtrungės IKI parduotuvėse. //Laikraštis
Klaipėda, 2002.03.29
-
283.
Sakas A. V. Kinų virtuvės vilionės
Klaipėdoje.// Laikraštis Vakarų ekspresas.
2002.03.30
-
284.
Sakas A. V. Klaipėdiečių valgiai.
//Baltija. Nr.1. Klaipėda, 2003.
-
285.
Sakas A. V. Žemaičių bajorų
valgiai. //Laikraštis Plungės žinios. 2003.
01. 29
-
286.
Sakas A. V. Kalakutiena
šiandienos maisto produktas.// Laikraštis
Klaipėda. 2003. 03.22
-
287.
Sakas A. V. Iš senovės lietuvių
svaigiųjų gėrimų istorijos.// Laikraštis Vakarų
ekspresas, 2001 02 20 2001 02 29.
-
288.
Sakas A.V. Lietuvos degtinės
istorija. //Internetinė svetainė HBH Juozo
alus.lt, 2002.
-
289.
Sakas A.V. Lietuvos svaigieji
gėrimai nuo XVI amžiaus.// Internetinė svetainė
HBH Juozo alus.lt, 2002.
-
290.
Sakas A.V. Varnų lietuviai niekada
nevalgė. //Internetinė svetainė Meniu.lt.,
2003 liepa.
-
291.
Sakas A.V. Nei Trakuose, nei
Vilniuje tikrų kybynų nėra.// Internetinė
svetainė Meniu.lt, 2003, liepa.
-
292.
Sakas A.V. Kodėl Šventasis
Laurynas Lietuvos virėjų negloboja.
//Internetinė svetainė Meniu.lt, 2003 liepa.
-
293.
Sakas A.V. Raidės ant arbatos
pakelių.// Internetinė svetainė Meniu.lt, 2003
liepa.
-
294.
Sakas A.V. Girą gerti sveika.//Internetinė
svetainė, Patiekalai.lt, 2004-09-12.
-
295.
Sakas A.V. Lietuvos degtinės
istorija.// Internetinė svetainė,
Patiekalai.lt, 2004-09-12.
-
296.
Sakas A.V. Ir žemaičiai, ir
lietuviai pieno produktų gaminti nebemoka.//
Internetinė svetainė, Patiekalai.lt, 2004
-
297.
Sakas A.V. Pipirai ir pupos.//
Internetinė svetainė, Patiekalai.lt, 2004-09-12.
-
298.
Sakas A.V. Kas yra blynai,
blyneliai ir sklindžiai.// Internetinė svetainė,
Patiekalai.lt, 2004-09-12.
-
299.
Sakas A.V. Senovėje lietuviai
garsėjo savo puotomis.// Internetinė svetainė,
Alutis.lt, 2004-11-10
-
300.
Sakas A.V. Kaip teisingai patiekti
svaigiuosius gėrimus.// Internetinė svetainė,
Meniu.lt, 2005-04-20.
-
301.
Sakas A.V. Kas yra baro gėrimai.//
Internetinė svetainė, Meniu.lt, 2005-04-20.
-
302.
Sakas A.V. Girą gerti sveika arba
kuo malšinti troškulį.// Internetinė svetainė,
Meniu.lt, 2005-04-20.
-
303.
Sakas A.V. Lietuviškų girų rūšys
nuo XVI amžiaus.// Internetinė svetainė,
Meniu.lt, 2005-04-20.
-
304.
Sakas A.V. Ar moka lietuviai gerti
arbatą.// Internetinė svetainė, Meniu.lt,
2005-04-20.
-
305.
Sakas A.V. Būtina informacija apie
arbatą.// Internetinė svetainė, Meniu.lt,
2005-04-20.
-
306.
Sakas A.V. Lietuviškų pieno
produktų gaminti nebemoka.// Internetinė
svetainė, Meniu.lt, 2005-04-20.
-
307.
Sakas A.V. Kalakutus penėdavo
riešutais ir girdydavo raudonu vynu.//
Internetinė svetainė, Meniu.lt, 2005-04-20.
-
308.
Sakas A.V. Perspektyvus verslas -
elnininkystė.// Internetinė svetainė,
Meniu.lt, 2005-04-20.
-
309.
Sakas A.V. Kalakutiena šiandienos
maisto produktas.// Internetinė svetainė,
Meniu.lt, 2005-04-20.
-
310.
Sakas A.V. Senovės klaipėdiečių
patiekalai.// Internetinė svetainė, Meniu.lt,
2005-04-20.
-
311.
Sakas A.V. Kada bus pradėtos
skirti paprikos nuo pipirų.// Internetinė
svetainė, Meniu.lt, 2005-04-20.
-
312.
Sakas A.V. Kas yra blynai
blyneliai ir sklindžiai.// Internetinė svetainė,
Meniu.lt, 2005-04-20.
-
313.
Sakas A.V. Svarbios žinios
norintiems išmanyti apie kulinariją. I dalis.//
Internetinė svetainė, Meniu.lt, 2005-04-20.
-
314.
Sakas A.V. Svarbios žinios
norintiems išmanyti apie kulinariją. II dalis.//
Internetinė svetainė, Meniu.lt, 2005-04-20.
-
315.
Sakas A.V. Svarbios žinios
norintiems išmanyti apie kulinariją. III dalis.//
Internetinė svetainė, Meniu.lt, 2005-04
-
316.
Sakas A.V. Bajoriška Šventųjų
Kalėdų puota.// Internetinė svetainė,
Meniu.lt, 2005-04-20.
-
317.
Sakas A.V. Varnų lietuviai niekada
nevalgė.// Internetinė svetainė, Meniu.lt,
2005-04-20.
-
318.
Sakas A.V. Kodėl šventasis
Laurynas Lietuvos virėjų negloboja. I II dalis..//
Internetinė svetainė, Meniu.lt, 2005-04-20.
-
319.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarinio
paveldo problemos. Interviu Lietuvos radijuje,
2005-05-03.
-
320.
Sakas A.V. Lašiniai ateities
produktas.// Internetinė svetainė, Meniu.lt,
2005-06-10.
-
321.
Sakas A.V. Karališkas kiškis.//
Internetinė svetainė, Meniu.lt, 2005-06-10.
-
322.
Sakas A.V. Keli Lietuvos degtinės
istorijos štrichai, I-II dalis.// Internetinė
svetainė, Meniu.lt, 2005-07-05.
-
323.
Sakas A.V. Lietuvoje starkos karas
jau vyksta.// Internetinė svetainė, Meniu.lt,
2005-07-05.
-
324.
Sakas A.V. Ką vasarą valgysime:
kebabus, šašlykus ar šišlikus?.// Internetinė
svetainė, Meniu.lt, 2005-07-05.
-
325.
Sakas A.V. Alaus gydomosios
savybės.// Internetinė svetainė, Meniu.lt,
2005-07-05.
-
326.
Sakas A.V. Valgomųjų ledų
atsiradimo istorija Lietuvos kulinarijoje.//
Internetinė svetainė, Meniu.lt, 2005-07-05.
-
327.
Sakas A.V. Ar bus Lietuvoje
marmurinės mėsos?.// Internetinė svetainė,
Meniu.lt, 2005-07-05.
-
328.
Sakas A.V. Vegetariškas maistas
turi būti ir gardus, ir kvapnus.// Internetinė
svetainė, Meniu.lt, 2005-07-05.
-
329.
Sakas A.V. Sovietizmai ir galvoje,
ir ant stalo.// Internetinė svetainė,
Meniu.lt, 2005-07-05.
-
330.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Lietuvos degtinės ir kitų stipriųjų
svaigiųjų gėrimų istorija ir receptai.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
331.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Lietuvos alus istorija ir receptai.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
332.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Lietuvos midaus istorija ir receptai.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
333.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Lietuvos giros istorija ir receptai.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
334.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Lietuvos gaivieji gėrimai. Gaivos,
kisieliai, kompotai, sotės, sulos, sultys ir jų
receptai. (Rankraštis ir maketas spaudai).
-
335.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Lietuvos karštieji gaivieji gėrimai.
Arbata ir kava Lietuvoje ir jų receptai.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
336.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Lietuvos aukštoji virtuvė. Lietuvos
didikų ir bajorų valgiai nuo XVI amžiaus.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
337.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Lietuvos kunigų ir vienuolių valgiai.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
338.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Lietuvos miestelėnų ir amatininkų
valgiai. (Rankraštis ir maketas spaudai).
-
339.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. XVII-XIX amžių lietuviški žvėrienos,
laukinės paukštienos ir gėlavandenės žuvies valgiai.
I-II-III tomai. (Rankraštis ir maketas spaudai).
-
340.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Lietuviški kepiniai. Duonos, bandos,
bandelės, pyragėliai, ragaišiai, riestainiai. I
dalis. (Rankraštis ir maketas spaudai).
-
341.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Lietuviški kepiniai. Bobos, pyragai,
pyragaičiai, plokštainiai, sausainiai, tortai,
vyniotiniai. IIdalis. (Rankraštis ir maketas
spaudai).
-
342.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Lietuviški pieno produktai ir jų
receptai. (Rankraštis ir maketas spaudai).
-
343.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Prieskoniai, vartojami Lietuvoje nuo
seniausių laikų iki dabar su senovinių Lietuvos
didikų ir bajorų valgių receptais. 170 prieskonių ir
90 prieskonių mišinių.(Rankraštis ir maketas
spaudai).
-
344.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Blynai, blyneliai ir sklindžiai, jų
receptai. (Rankraštis ir maketas spaudai).
-
345.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Koldūnai, virtiniai ir švilpikai, jų
receptai. (Rankraštis ir maketas spaudai).
-
346.
-
347.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Aukštaičių valgiai. (Rankraštis
ir maketas spaudai).
-
348.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Būrų (šišioniškių) valgiai.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
349.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Dzūkų valgiai. (Rankraštis ir
maketas spaudai).
-
350.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Klaipėdiečių valgiai. (Rankraštis
ir maketas spaudai).
-
351.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Kuršių valgiai, (Rankraštis ir
maketas spaudai).
-
352.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Suvalkiečių valgiai. (Rankraštis
ir maketas spaudai).
-
353.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Žemaičių valgiai. (Rankraštis ir
maketas spaudai).
-
354.
Sakas A.V.Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Pagrindiniai Lietuvos gudų, karaimų,
lenkų, rusų sentikių, totorių, žydų valgiai.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
355.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Valgomųjų ledų istorija ir receptai.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
356.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Apeiginiai, sakraliniai valgiai
(Advento, Atvelykio, Devintinių, Gavėnios, Kūčelių,
Sekminių, Šeštinių, Šventų Kūčių, Šventų Kalėdų,
Šventų Velykų keturių dienų valgių, Verbų, Visų
šventųjų, Žolinių, švento Andriejaus, švento
Blažiejaus, švento Florijono, švento Lauryno, švento
Kazimiero, švento Martyno, švento Motiejaus,
Avižienio, Bangpūčio (tinklų metimui), Bičiulių
(bitinėjimo), Bobų vasaros, Bulviakasio, Derliaus
šventės, Gandrinių (Starkinių), Joninių (Rasų),
Keturiasdešimties paukščių dienos, Kumeliukų dienos,
Pavasario, Vasaros, Rudens ir Žiemos lygiadienių,
Paskutinio grybo, Pelenų dienos, Pempės dienos,
Tinklaičių traukimo, Užgavėnių, Vėlinių, Vieversio
dienos, Žąslėkio dienos, Žiemoverčio, Žiobrynių,
bičių kopinėjimo, alaus ragavimo, giros ragavimo,
sulos leidimo, mėšlovežio, bulviasodžio, sėjos,
šienapjūtės, rugiapjūtės, bulviakasio, linarūtės,
linaminės, kūlimo, ir t.t., ir pan.).
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
357.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Maisto atsargų ruošimo būdai.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
358.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Maisto (mėsos, paukštienos, žuvienos,
daržovių ir vaisių) rūkymas, rūkylai.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
359.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Daržovės, vaisiai ir uogos. Jų
maistinė sudėtis, laikymo sąlygos ir gamybos būdai.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
360.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Žuvis, maistinė sudėtis, žuvies
išpjaustymo, ruošimo ir gamybos vadovėlis.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
361.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Paukštiena, maistinė sudėtis,
paukštienos išpjaustymo, ruošimo ir gamybos
vadovėlis. (Rankraštis ir maketas spaudai).
-
362.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Mėsa, maistinė sudėtis, mėsos
išpjaustymo, ruošimo ir gamybos vadovėlis.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
363.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Maisto gamybos vadovėlis virėjų
mokykloms. (Rankraštis ir maketas spaudai).
-
364.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Maisto gamybos technologija.
Vadovėlis maisto gamybos technologams.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
365.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Kulinarijos vadovėlis. Maestro klasė.
(Rankraštis ir maketas spaudai).
-
366.
Sakas A.V. Lietuvos kulinarijos
enciklopedija. Raritetas - Dominyko Sako-Sakavičiaus
Šeimininkėms vadovėlis (500 valgių receptai).
Išleistas Seinuose 1902 metais. (Rankraštis ir
maketas spaudai).
-
367.
Sakawicz J. Kuchnia litewska.
Krakow, 1710. (gimęs 1666 m. spalio 03 d. Svyriuose)
-
368.
Sakawicz J. Kucharz litewsky.
Wilno, 1725.
-
369.
Sakawiczius R. Lietuvos bajorų
valgiai ir gėrimai.// Rankraščiai. Svyriai,
Kamajai. 1879 1911. (gimęs 1837 m. liepos 18 d.
Svyriuose)
-
370.
Sakas-Sakavičius D. Šeimininkėms
vadovėlis. Seinai, 1902. (gimęs 1869 m.
rugpjūčio 08 d. Svyriuose)
-
371.
Salys A. Midus.// Lietuvių
enciklopedija, t. 18. Boston, 1959.
-
372.
400 salotų ir padažų
receptų. Vilnius, 1991.
-
373.
Samalavičius S. Midus.
//Liaudies kultūra, Nr.6. Vilnius, 1991.
-
374.
Samulionytė J. Valgymo papročiai
ir valgiai 1918-1940 metais. //Pakruojio
apylinkės. Vilnius, 1996.
-
375.
Samulionytė J. Alus..//
Pakruojo apylinkės. Vilnius, 1996.
-
376.
Savickis J. Linaminis Šilalės
rajone. //Kraštotyra, Vilnius, 1971.
-
377.
Semokas P. Vaisių sultys.
Vilnius, 1957.
-
378.
Senovės valgių
apžvalga. //Gimtasai
kraštas, Nr. 3-4. Kaunas, 1935.
-
379.
Silkių valgiai.
Kaunas, 1998.
-
380.
Skanaus! Taupiai
šeimininkei ir jos šeimai.
//Kulinariniai leidinėliai, Vilnius. 2002-2003 m
-
381.
Sirtautaitė S. Dražovių valgiai.
Vilnius, 1980.
-
382.
Slyvų, abrikosų,
persikų laikraštis.
Vilnius, 1999.
-
383.
Statkevičius V. Šilališkių valgiai
iš kanapių XX a. pradžioje. //Kraštotyra, 25
knyga. Vilnius, 1991.
-
384.
Statkevičius V. Jurginės
Žemaitijoje // Atspindžiai. Nr. 1314. 1991
-
385.
Statkevičius V. Šilališkiai.
Darbai ir papročiai. Vilnius, 1992.
-
386.
Strazdas J. Gamink atsargiai.
Kaunas, 1934.
-
387.
Striužas V. Švenčionių krašto
maisto produktai.// Atspindžiai, Nr. 13-14.
Vilnius, 1992.
-
388.
Stukas R. Sveika mityba.
Vilnius, 1999.
-
389.
Stukėnaitė Decikienė P.
Karvojus, kaip ritualinė duona vestuvių apeigose pas
mus ir kitur. //Gimtasai kraštas, Nr.1-2.
Šiauliai, 1941.
-
390.
Šakienė V. Grybai mūsų valgiui.
Vilnius, 1974.
-
391.
Šaknys Ž. B. Brandos apeigos
Lietuvoje: XIX a. pabaigoje ir XX a. pirmojoje
pusėje. Vilnius, 1996.
-
392.
Šaulys A. Žuvų patiekalai.
Vilnius, 1978.
-
393.
Šeimininkėms
vadovėlis. Seinai, 1911.
-
394.
Šeimininkės vadovas.
Vilnius, 1957.
-
395.
Šeimininkės vadovas.
Vilnius, 1998.
-
396.
Šeimininkės
vadovėlis. Vilnius, 1956.
-
397.
Šeimos šventė.
Vilnius, 2000.
-
398.
Šimkienė B. Lietuvių virtuvė.
//Moteris, Nr. 4, Nr. 5. Toronto, 1983.
-
399.
Šimkienė B. Lietuvių sodiečių
mitybos papročiai. //Moteris, Nr. 2, Torontas,
1985.
-
400.
Šimkūnaitė E. Gyvenimo receptai.
(Iš žiniuonės palikimo). Vilnius, 2001.
-
401.
Šimkūnaitė E. Gyvenimo paslaptys
ir lemtys (Iš žiniuonės palikimo). Vilnius,
2003.
-
402.
Šliavas J. Alaus darymas. Valgiai.
//Žeimelis. Vilnius, 1993.
-
403.
Šliavas J. Valgiai ir gėrimai
Žeimelio apylinkėje. //Kraštotyra, 18 knyga.
Vilnius, 1984.
-
404.
Šliavas J. Žiemgalos tyrinėjimai.
Žeimelis. Vilnius, 1993.
-
405.
Šmits P. Latviešu tautas ticējumi,
Rīga, 1941.
-
406.
Šopauskas J.
XX amžiaus pradžios žemaičių liaudies valgiai.//
Fiziologijos ir biochemijos klausimai. Vilnius,
1962.
-
407.
Šopauskas J. Lietuvių mitimo XVI
XIX amžiais apžvalga. //Sveikatos apsauga, Nr.
12. Vilnius, 1962.
-
408.
Švenčionių krašto
valgiai.// Sariai ir
Luokė. Vilnius, 1979.
-
409.
Tallat-Kelpšaitė Niunkienė G.
Kai kurie Lietuvos pajūrio etnografiniai savitumai.
//Etnografiniai tyrirėjimai Lietuvoje 1974 metais.
Vilnius, 1975.
-
410.
Tallat-Kelpšaitė Niunkienė G.
Klaipėdos krašto valstiečių maistas praeityje ir
šiandien. //Etnografiniai tyrinėjimai Lietuvoje
1975 ir 1976 metais. Vilnius, 1977.
-
411.
Taupioji šeimininkė.
Vilnius, 2000.
-
412.
Terleckaitė V. Valstiečių maistas.
//Ekonominė ir istorinė-etnografinė Joniškėlio
apylinkės charakterisika. Vilnius, 1980.
-
413.
Tradiciniai
kepsniai. Kaunas, 1998.
-
414.
Trasauskienė M. XX amžiaus
pradžios ir dabartinis maistas. Kudirkos
Naumiestis. Vilnius, 1990.
-
415.
Trinka V. Baigtuvių papročiai. //
Gimtasai kraštas, Nr.1, Šiauliai, 1935.
-
416.
Trinka V. Užgavėnių ir Pelenų
dienos papročiai (Padubysio valsč., Šiaulių apyl.)//Gimtasai
kraštas. Nr.1, Šiauliai,1935
-
417.
Tuskenytė O. Senoviniai valgiai.//
Anykščiai. Vilnius, 1992.
-
418.
Uginčienė J. Žemaičių valgiai.
Vilnius, 1972.
-
419.
Uginčienė J. Močiutės vaišės.
Vilnius, 1985.
-
420.
Uginčienė J. Lietuva prie balto
stalo. Kaunas, 1996.
-
421.
Uginčienė J. Smaližių svetainėse.
Kaunas, 1996.
-
422.
Uginčienė J. Viešnagė senolių
pastogėje. Vilnius, 1997.
-
423.
Untulis M. Velykų nakties
papročiai // Gimtasai kraštas. Nr. 31. Šiauliai,
1943. P. 389. Šiaurės Žemaičiai.
-
424.
Vadagis J. Užgavėnių šiupinys
Klaipėdos krašte.// Jaunasis ūkininkas. Kaunas,
1939.
-
425.
Vaiko mityba.
Vilnius, 1962.
-
426.
Vaisiai, uogos.
Valgių paruošimo iš vaisių ir uogų receptai ir
konservavimo būdai. Vilnius, 1997.
-
427.
Valančius M. Žemaičių vestuvės
// Aidai. Nr. 9. München, 1945
-
428.
Valentinas A. Senovės žemaičių
vestuvės // Jaunoji karta. Nr. 1. Kaunas, 1935
-
429.
Valgio gaminimas ir
namų prižiūrėjimas.
Chicago, 1919.
-
430.
Valgio gaminimas.
Vilnius, 1967.
-
431.
Valgiai visai šeimai
(jaunajai šeimininkei).
Vilnius, 2001.
-
432.
Vaitiekūnas V. Alus (Etnografijai
škicas) // Gimtasai kraštas. 1935. Nr. 3
-
433.
Vaitiekūnas V. Alus.
//Gimtasai kraštas, Nr.2. Šiauliai, 1939.
-
434.
Vaitiekūnas V. Rinktiniai
kraštotyros darbai. Šiauliai, 1998.
-
435.
Vaištarienė K. Ką valgo
sveikuoliai. Kaunas, 1993.
-
436.
Vaištarienė K. Sveikatos versmė.
Vilnius, 1996.
-
437.
Vasaros darbai.
Vilnius, 1910
-
438.
Varnelytė Kiaušienė S. Senovės
papročiai ir šventės // Rietavo apylinkės.
Kaunas, 1992
-
439.
Vegetariškoji
virtuvė. Kaunas, 1938.
-
440.
Vereckienė A. Švenčių stalai.
//Radviliškis, 1992.
-
441.
Vieningas lietuviškų
tautinių, firminių patiekalų ir kulinarijos gaminių
receptūrų bei technologijos aprašymų rinkinys.
Vilnius, 1983.
-
442.
Vilainis A. Žemaičių žemėje.
Chicago, 1952.
-
443.
Vilmantienė O. Užgavėnės ne
blynai, o lietuviškas šiupinys. //Vakarai, 1939
02 21.
-
444.
Virėjo kepurė.//
Žurnalas apie kulinariją.
Vilnius, 2003.
-
445.
Virtuvė.
//Žurnalai apie maisto gamyba.
-
446.
Višinskis P. Raštai. Vilnius,
1964.
-
447.
Vitkauskas A. Gyvulių skerdimas
Padubysio valsčiuje. // Gimtasai kraštas, Nr.24,
1937.
-
448.
Vyšniauskaitė A. Liaudies
kalendorius. Šventės //Lietuvių etnografijos
bruožai. Vilnius, 1964.
-
449.
Vyšniauskaitė A. Lietuvių šeimos
tradicijos. Vilnius, 1976.
-
450.
Vyšniauskaitė A. Žemaičių vestuvės
// Šiuolaikinis Žemaitijos kaimas. Vilnius, 1985
-
451.
Vyšniauskaitė A. Lietuviai IX
a.XIX a. vidurio istoriniuose šaltiniuose.
Vilnius, 1994.
-
452.
Walicka N. Polaga. //Ziemia,
Nr.22,24,25,26,27, Warszawa, Lwow, 1914.
-
453.
Welondek W. Kucharz doskonalny.
Wilno, 1800.
-
454.
Zawadska W. Kucharka litewska.
Wilno, 1854.
-
455.
Zinkevičiūtė J. Mano motulės
blynai.// Liaudies kultūra, Nr.3. Vilnius, 1995.
-
456.
Zuperskas A. Vaisvynių ir midaus
gamyba. Vilnius, 1959
-
457.
Žagrakalys J. Iš pasvaliečių
buities.// Kraštotyra. Vilnius, 1971.
-
458.
Žemaitatis J. Sūris kastinis.
//Žemė, Nr. 11. Vilnius, 1922.
-
459.
Žemaytys S. S. Apey darima walge.
Wyjlniuj, 1823.
-
460.
Žemaitė. Raštai. Vilnius,
1958.
-
461.
Žilinytė B. Žemaitijoje gaminami
valgiai. //Ūkininko patarėjas. Kaunas 1942 07
17.
-
462.
Žydų valgiai.
Vilnius, 1992
-
-
463.
Авдеева К. Ручная книга русской
опытной хозяйки. Санкт-Петербург, 1841.
-
464.
Деделев A.Сватовство, девичник и
свадьба у жмудинов Попелянской волости Шавельского
уезда.// Памятная книга Ковенской губернии на
1890 г. Ковно, 1898.
-
465.
Друковцев С. Поваренные записки.
Санкт-Петербург, 1779.
-
466.
Каншин Д.В. Энциклопедия питания.
Санкт-Петербург, 1895.
-
467.
Левшин В.А. Словарь поваренного,
приспешничьего, кондитерского и дистилляторского,
содержащего по азбучному порядку подробное и верное
наставления к приготовлению всякого рода кушаний из
французской, немецкой и голландской, испанской и
английской поварни. Москва, 1795-1797.
-
468.
Литовске кушания.
С.- Петербург, 1740.
-
469.
Похлебкин В. Прибалтийская кухня.
Москва, 1989.
-
470.
Похлебкин, В.В. История водки.
Москва, 2000.
-
471.
Семенова Н. Литовская кухня.
Шахты, 1993.
- Токарев С.А.Обычаи,
обряды и поверья, связанные с животноводством.
Календарные обычаи и обряды в странах западной
Европы. Исторические корни и развитие обычаев.
Москва, 1983.
Parengė A. Vincentas Sakas,
nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Tel. 8~46 35 02 92. Mob. tel. 8~617 24 338 El. paštas: vincentas.sakas@takas.lt
|